科学・技術  [国際会議]

IPRInternational Symposium 2012 -Toward the Molecular Comprehension of Life System-

Program

9:30 Opening remark: Toshiharu Hase (IPR, Osaka Univ)

9:40-11:50 Session 1:Innovations in imaging and structural sciences
Chair: Junichi Takagi (IPR, Osaka Univ) Atsushi Nakagawa (IPR, Osaka Univ)

S1-1 Kenji Iwasaki (IPR, Osaka Univ):
"In situ molecular analysis by electron microscopy"

S1-2 Shigenori Nonaka (NIBB, Okazaki):
"Raman imaging of a living fish by light-sheet microscopy"

S1-3 Wen-guey Wu (NTHU/Hsinchu, Taiwan&BRTF/Paris, France):
"Toward multiple spectroscopic understanding of bio-molecular interactions: Establishing
infrastructure and investigation on a heparan sulfate binding chemokine and
homologues"

Lunch

13:30-15:40 Session 2: Protein modifications and chemical approaches
Chair: Shoji Tajima (IPR, Osaka Univ), Toshifumi Takao (IPR, Osaka Univ)

S2-1 Saulius Klimasauskas (Vilnius Univ, Lithuania):
"Innate and designed catalytic versatility of DNA cytosine-5 methyltransferases"

S2-2 Yasushi Ishihama (Grad Sch Pharmaceut Sci, Kyoto Univ) :
"Illuminating Cellular Phosphorylation Network through Quantitative Phosphoproteomics"

S2-3 Toshifumi Takao (IPR, Osaka Univ):
"Mass spectrometric strategy for the analysis of protein modifications"

Coffee break

16:00-18:10 Session 3: From molecules to higher sytems
Chair: Kiyotoshi Sekiguchi (IPR, Osaka Univ), Takahisa Furukawa (IPR, Osaka Univ)

S3-1 Takahisa Furukawa (IPR, Osaka Univ):
"Morphogenesis of vertebrate retinal photoreceptor cells"

S3-2 John Lin (Pfizer Inc., USA):
"Unraveling True Protein Functions in Search of New Medicines"

S3-3 Shigeru Kondo (Grad Sch Frontier Bioscience, Osaka Univ.):
"Skin pigmentation pattern made by the wave of cellular interactions"

18:10 Closing remark: Haruki Nakamura (IPR, Osaka Univ)

日時: 2012年11月22日 (木) 09:30 から 18:10
主催: 大阪大学蛋白質研究所
場所: 千里阪急ホテル
参加登録: 不要
URL: http://www.protein.osaka-u.ac.jp/jpn/seminar/seminar/iprinternational-symposium-201-1.php
連絡先: 大阪大学蛋白質研究所 高木淳一、高尾敏文
takagi@protein.osaka-u.ac.jp