Urban Play Cartographies: Material Encounters, Haptic Ethnography and Digital Wayfaring by Larissa Hjorth, Distinguished Professor (RMIT University) and Visiting Professor (Center for the Study of CO* Design, Osaka University)

2019年7月1日 (月) 16:20 から 17:50

令和元年度新任教員研修プログラム/FY 2019 Faculty Development Program

Increasingly urban spaces are becoming contested with hybrid, haptic play--a digital wayfaring that reimagines the material and social.
This phenomenon requires that we revise our methods, especially in terms of the possibility of ethnography and creative practice.
Through this reconfiguration, urban spaces become incubators for designing for play, sociality, and wellbeing.

In this interdisciplinary workshop, we explore urban play cartographies through concepts such as digital wayfaring and methods such as haptic ethnography. Bringing multisensorial and multispecies approaches to urban play we will then design in groups urban games that respond to site-specific or social issues you think are important.

Please bring ideas for urban games that involve material encounters and digital wayfaring and let's brainstorm!

190611kokuchi01.jpg

<Photo Credit: RMIT University>

• Speaker Bio: Professor Larissa Hjorth is an artist and digital ethnographer in the School of Media & Communication, RMIT University. Since 2000, Larissa has been researching the gendered and socio-cultural dimensions of mobile media and play cultures in the Asia-Pacific.

• If you are a new member of the faculty of Osaka University and plan to join this event as the Faculty Development Program, please include your Osaka University Personal ID Number (e.g. u123456a) in your email.

日時: 2019年7月1日 (月) 16:20 から 17:50
主催: 大阪大学COデザインセンター/Center for the Study of CO* Design, Osaka University
場所: サイエンス・スタジオA(全学教育実験棟)/Science Studio A in the Center for Education in Liberal Arts and Sciences(CELAS)
参加登録: 必要(メール)